Keukengeheimen – in een ander jasje

De derde blogspot in de serie Keukengeheimen gaat over vernieuwde tools van vroeger. De ontwikkelingen in techniek en innovaties in de keukenmarkt maken het tegenwoordig mogelijk om je leefomgeving te verrijken met producten of systemen die toen nog ondenkbaar waren, maar waar je nu veel keukenplezier van kunt hebben. Lees dit bericht dus voor je die droomkeuken gaat aanschaffen!

Maak je droomkeuken praktischer met oplossingen van vroeger! (deel 03)

Waar komt die muziek vandaan?

Wie kent ze nog? Die leuke, kleine wereld radio-ontvangers. Ze bestaan nog steeds en er zijn een boel nieuwe varianten te koop, in allerlei strakke vormen en kleurtjes. Wat als je de radio weggewerkt wilt hebben in je keuken?

Je kunt kiezen uit verschillende inbouwmogelijkheden, bijvoorbeeld: KbSound-inbouwradio’s of MaestroKitchen.

Geluid uit je plafond

De KBsound-modellen werken met een inbouwradiomodule die je gemakkelijk in je plafond kunt wegwerken (t.b.v. holle plafonds). In feite zie je dus alleen de luidsprekers in het plafond, waarvan één een infraroodontvanger heeft die je middels een afstandsbediening kunt bedienen. De nieuwe modellen heten “iSelect” en werken volgens hetzelfde inbouwprincipe, maar daarnaast kun je nog een docking station bijkopen zodat je draadloos de muziek van je iPhone kunt afspelen.

De prijzen van deze radio’s schommelen tussen de € 150,- en € 280,-, afhankelijk van het type dat je kiest.

Wat een geluid in mijn keuken!

MaestroKitchen daarentegen werkt anders dan de KBsound-modellen. Het concept bestaat uit een muzieksysteem dat je naadloos kunt integreren met je andere keukenapparatuur. Het wordt gemaakt door Harman Kardon. Je kunt kiezen uit verschillende luidsprekers: deur-luidsprekers, inbouwluidsprekers of losse luidsprekers inclusief een subwoofer en afstandsbediening. Optioneel is hiervoor een bluetooth-adapter verkrijgbaar: deze maakt een draadloze verbinding tussen je smartphone of tablet en speelt jouw muziek af op het MaestroKitchen-muzieksysteem.

Dit is een professionele geluidsinstallatie en ook een grote investering. De systemen variëren van € 1299,- tot € 1499,-.

 

 

Breng je kraan aan de kook!

Vroeger beschikte je keuken niet standaard over een vaatwasser, maar tegenwoordig zie je bijna niet anders. Een nieuw fenomeen in de keuken is een kraan waar kokend water uitkomt. Een nieuwe standaard die zeker in je rijtje keukenapparaten behoort. De bekendste en de eerste variant is de Quooker. Weg met die waterkoker en verwelkom de Quooker: de kraan voor kokend water. Uiteraard bestaan er tegenwoordig nog meer kranen met kokend water, vraag daarom bij je keukenspecialist waar hij/zij het liefste mee werkt. De Quooker heeft nu al meer dan 40 patenten op hun kokend-waterkranen, neem dat mee in je beslissing.

 

Al deze hierboven genoemde oplossingen maken je keuken aangenamer en veel effectiever. Deze serie berichten kunnen jou helpen bij het maken van de juiste keuzes. Sla het op of print het uit en bewaar het voor je nieuwe keukenplannen. Uiteraard ben je bij ons welkom voor een gedegen ontwerp en realisatie van je woonomgeving of die bijzondere keuken die naar jouw wens op ons recept wordt gemaakt.

Ken jij nog meer van dit soort vernieuwde keukengeheimen? Deel ze dan hieronder in een reactie of stuur ons een mailtje: info @ maccdesign.nl! Wie weet besteden we er aandacht aan in een volgend bericht over keukengeheimen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *