iHood Eilandkap met iPhone-dock

Een iPhone met een afzuigfunctie? Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, leg de iPhone plat op je
aanrecht, rek hem in de breedte en lengte ietsje uit, breng dan aan de voorzijde de randafzuiging aan en maak er vervolgens op de achterzijde een luchtschacht aan vast en klaar is Kees….Tegenwoordig kan toch alles?

Gutmann’s interpretatie van de nieuwste afzuigkap

En zo dachten ze waarschijnlijk bij Gutmann (de meest vooruitstrevende Duitse keukenfabrikant van de afzuigkappen) toen ook en was de eilandkap in de vorm van een iPhone 4 snel geboren.

Uiteraard is de vorm niet helemaal uniek meer nu de hele wereld iPhone kent met al die miljoenen gebruikers, maar de functionaliteit die zij er aan hebben toegevoegd is wel TOP. Iedereen zal er een eigen mening over hebben waarbij de een het over namaak zou hebben en de ander over een nieuwe uitvinding. Feit is wel, dat hij er komt, een mooi design heeft en dat dit apparaat lucht afzuigt en wellicht nog veel beter dan andere merken. Dus kortom: beter goed gejat dan slecht bedacht.
Gutmann zelf omschrijft hun nieuwe afzuigkap met volgende woorden:
iHood. De duidelijke vormgeving en het gebruik van hoogwaardige materialen als aluminium en
glas, zorgen voor een buitengewone esthetica in een moderne designinterpretatie, waarbij door de randafzuiging tussen frame en glas eveneens de functionaliteit gegarandeerd is. De kap iHood maakt dankzij haar vorm een toegang tot de veelzijdigheid van het leven mogelijk, omdat naast het tweedelige lichtconcept uit ambient light en LED-functieverlichting het geïntegreerde laad- en afspeelstation voor iphone en ipod als bijzondere bijkomende voordelen benadrukt moeten worden. Het model– een meesterlijke compositie, die men niet alleen graag bekijkt en gebruikt, maar ook zeer graag bezit.
Een echte wereldprimeur zal het naar mijn mening niet worden, en claims vanuit Apple over
merkenrechten schending verwacht ik ook niet. Ik denk eerder dat ze dit leuk zullen vinden bij Apple en dat ze deze unieke afzuigkap toch wel graag in hun eigen keuken zouden willen hebben. Wat betreft Gutmann, zij hebben het goed gedaan, want er wordt al veel over gepraat en geschreven op allerlei blogs en in de pers enz. Zo haal je FreePublicity naar je toe, een goede PR dus!
Deze afzuigkap is vanaf december 2012 leverbaar en dus ook via Macc Design

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *