Grass bij de buurman is altijd groener

Nee, het gaat hier niet om een grassoort maar om een merk. Grass is toonaangevend producent van meubelbeslag waaronder ladesystemen, scharnieren etc. Onlangs heeft het scharnier van Grass zijn intrede gevierd. Een scharnier dat beter moet zijn dan van diens concurrentie. Tiomos luidt de nieuwe naam van dit type scharnier.

Het scharnier is dood. Lang leve het scharnier!

Bekijk hieronder eerst deze mooie impressie van Grass…. en lees dan verder

Vernieuwend

Grass past niet alleen een nieuwe marketingstrategie toe, het bedrijf investeert ook flink om te kunnen vernieuwen waarbij ook veel aandacht geschonken wordt aan opleiden en omscholing van eigen personeel. Daarnaast is een innovatie team van 8 personen voortdurend bezig met ontwikkeling van nieuwe producten. Grass behoort tot de top marktspelers op het gebied van toelevering en als producent van hoogstaand meubelbeslag.

Scharnier_Tiomos van GrassTiomos is de Kinematica

TIOMOS maakt niet alleen indruk vanwege de talloze technische voordelen, maar ook met de daaruit voortvloeiende mogelijkheden. Eén van de opvallende kenmerken van het nieuwe Tiomos scharniersysteem is bijvoorbeeld de instelbare demper die met het gehele dempingmechanisme onzichtbaar in de scharnierarm geïntegreerd is. Hierdoor sluiten kastdeuren gelijkmatig en gladjes in alle fasen van de beweging – en dat vanaf een openingshoek van 20°. Dit is ongeacht de grootte en het gewicht van de deuren. En hetzelfde geldt voor de nieuwe bewegingseigenschappen van Tiomos. Kastdeuren gaan door de geoptimaliseerde hefboombewegingen niet alleen zeer licht open, maar de scharnieren maken ook een perfecte afstelling van de deurfronten met een minimale voeg mogelijk. Dit betekent dat TIOMOS van Grass een nieuwe dimensie aan deuren toevoegt in het ontwerp van meubels.

Grass_Tiomos

Toekomstmogelijkheden

GRASS borduurt niet zomaar voort op de ontwikkeling van een bestaand scharnier, maar vindt een compleet nieuw scharniersysteem uit. Markus Herper, die verantwoordelijk is voor productontwikkeling bij GRASS, licht toe: “We waren altijd al op zoek naar productoplossingen met toekomstmogelijkheden, maar met TIOMOS is het ons werkelijk gelukt om deze visie in een realiteit om te zetten. Het kan met geen enkel ander scharniersysteem vergeleken worden. De investering in de nieuwe ontwikkeling van TIOMOS toont aan dat bij GRASS niet alleenladesystemen, klepbeslag en hoekkasten een toekomst hebben, maar ook scharniersystemen.”

TIOMOS biedt de beste oplossing voor meubeldeuren om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar hoge kwaliteit in de meubelmarkt. Maar naast alle functionele voordelen is TIOMOS ook visueel indrukwekkend. De jury van de prestigieuze Red Dot Design Award kende de internationaal erkende onderscheiding toe aan het nieuwe scharniersysteem van GRASS.

Wat is Kinematica?

Kinematica of bewegingsleer is een onderdeel van de klassieke mechanica en houdt zich bezig met beweging. Van bewegende lichamen worden de chemische en fysische eigenschappen, met uitzondering van de afmetingen, buiten beschouwing gelaten, evenals de erop werkende krachten. Het verband tussen kracht(en) en beweging wordt bestudeerd in de dynamica.
(bron Wikipedia)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *