Berkenstammen in interieur

Berkenstammen in pure vorm zijn een warme, chique en verassende aanvulling op een interieurinrichting. Naast dat we berkenstammen veel als decoratiemateriaal tegenkomen, kun je ze ook op allerlei andere manieren toepassen. Als zitelementen, transparante scheidingswanden of akoestische berkenwanden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

BERKENSTAMMEN IN INTERIEUR KUNNEN EEN GROTERE IMPACT HEBBEN DAN IN HET BOS

 

Berken als scheidingswand

Het mooie van berkenstammen is dat ze heel natuurlijk zijn. Door ze iets uit elkaar te plaatsen, creëer je een unieke en transparante scheidingswand. In ons geval hebben we zo’n wand toegepast in een kapsalon. Hierop hebben we een zwevend en rond werkblad aan gemonteerd in massief rustiek eiken . Op de vloer hebben we een schenkel toegevoegd waarin led-verlichting is verwerkt. Zo krijgt deze scheidingswand ’s avonds meer uitstraling. Een kapsalon kan uiteraard ook niet zonder spiegels, dus deze zijn in een kleiner formaat en onopvallend aan de berkenstammen bevestigd.

Berkenstammen in interieur

Van berkenstammen kun je ook prachtige zitelementen maken als krukjes, bijzettafels en banken. Berkenstammen zijn ook erg geschikt als een roomdivider in half hoge of tot aan het plafond rijzende varianten. Uiteraard is dat ook afhankelijk van het interieur en het resultaat dat je wilt behalen. Je kunt er ook vrij simpel een akoestische wand mee creëren door achter de stammen eerst een akoestische laag te plaatsen en bijvoorbeeld af te werken met een zwart doek. Zo krijg je een mooi contrast.

Wist je dat….

Je berkensap kunt opvangen wanneer je een blikje bevestigt aan de zuidwestkant van de stam en je boven een wigvormige insnijding maakt? Dit berkensap kan puur gedronken worden en heeft een zoete smaak. Men zegt dat het zou helpen bij lusteloosheid en voorjaarsmoeheid. Het berkensap wordt ook toegepast in berkenwater. Vroeger werd dit gebruikt als middel om je haargroei te bevorderen, maar het is nog nooit wetenschappelijk bewezen.

Berkenstammen kopen?

Berkenbomen worden meestal in de periode oktober/november gekapt. Het Nederlandse Landschap is rijk aan berken. Je ziet ze bijna overal, let er maar eens op. Lange berkenstammen om in je interieur toe te passen zijn helaas moeilijk te vinden. We hebben er nog enkele beschikbaar van circa drie meter. Echter zijn ze wel voldoende verkrijgbaar in een korte uitvoering, heel handig voor decoratiedoeleinden.

Wat vind jij van het toepassen van berkenstammen in je interieur?

 

One reply on “Berkenstammen in interieur

  • Tabolien J.

    Ik ga samen met de teamleider van de zorginstelling aan de slag om een hoek in de gang op een nieuwe locatie in te richten voor dementerende cliënten. Het leek ons mooi om dit te doen met het thema natuur en hiervoor berkenbomen te gebruiken die naast het mooie uiterlijk ook functioneel kunnen zijn op het gebied van tactiele ervaringen) dat met name voor deze doelgroep heel belangrijk is. Kunt u aangeven wat de berkenbomen kosten en hoe snel ze leverbaar zijn?
    Alvast dank voor uw reactie.
    groet, Tabolien

Comments are closed.