Keukengeheimen – onzichtbare tools

In het eerste deel over Keukengeheimen las je over geheime, verborgen ruimtes die we in onze keukenontwerpen kunnen realiseren. In deze blogspot nemen we je mee naar de wereld van slim weggewerkte of vrijwel onzichtbare tools die je werk in de keuken aangenamer maken. Een leefkeuken van nu kan niet zonder moderne snufjes. Voordat je meteen naar de winkel gaat rennen om nieuwe spullen te kopen; lees eerst even dit.

Verrijk je droomkeuken met functionele, niet opvallende tools! (deel 02)

Verdorie, waar zijn die stopcontacten nou?

Om je stopcontactdozen aan het zicht te onttrekken, kun je in je keukenblad een zogenaamde energiezuil plaatsen. Deze zuil kun je bijvoorbeeld onderin een bovenkast bouwen. Dit soort zuilen zijn bijzonder populair in keukenland, maar er bestaan steeds meer varianten hierop met data-aansluiting. Zeker aan te raden voor jouw keuken en in zekere zin ook een goedkopere oplossing dan de aanleg van vaste muurstopcontacten. Deze kosten rond de € 150,-, plus bijkomende kosten voor het laten maken van een gat in je keukenblad.

 

Weggewerkt messenblok – S-Box

De S-Box is een vrij nieuw opbergsysteem en een zeer aangename aanvulling in je keuken. Deze geïntegreerde S-Box biedt meer gebruiksgemak en kan heel fraai in het werkblad worden weggewerkt. De S-Box maakt gebruik van de verloren ruimte achterin je keukenkasten. Hierin kun je je keukenmessen, televisie, wijnflessen of andere objecten wegbergen. En in gesloten toestand is de S-Box vrijwel onzichtbaar!

 

Help mijn afzuigkap is weg!

Zegt de naam Downdraft je iets? Het zijn afzuigkappen die je onder het werkblad achter de kookplaat kunt integreren. Wanneer je de afzuiging wilt gebruiken, verrijst deze zo uit het keukenblad: een milde vorm van science fiction in de keuken! Dit type afzuigkap wordt door verschillende leveranciers aangeboden. De bekendste en mooiste zijn die van Berbel, Bora of Gutmann; Duitse firma’s die het bovensegment van de markt bedienen. Type maar eens “downdraft” in op Google: je gelooft je eigen ogen niet!

 

Weg met die magnetron!

Ik hoor vaak van mensen dat ze een magnetron in de keuken willen hebben. Op zich is daar niets mis mee, maar de keukenfabrikanten besteden al jaren minder aandacht aan dit type apparaat, omdat deze als inbouwapparaat een veel te dure aanschaf is voor je keuken. Dus wanneer je toch een magnetron in je keuken wenst, doe dan het volgende:

Vaak ontstaat in je nieuwe keuken een loze ruimte in je hoge kast, net boven de oven of een stoomoven waar je dan heel handig een magnetron in kunt verstoppen. Een losse magnetron weliswaar, geen inbouw: eentje die je voor ca. € 60,- bij Mediamarkt of een andere winkel kunt kopen. Je slaat hierbij dus twee vliegen in één klap: je magnetron is weggewerkt én je bespaart veel kosten. Het bespaarde bedrag kun je dan voor nuttige onderdelen van je nieuwe keuken gebruiken.

foto? (vergeten ooit foto van te maken, komt nog)

Onzichtbaar keukeneiland! Kan dat?

Niets is onmogelijk zou je zeggen en om je keuken een extra boost te geven, kun je je complete keukeneiland in de vloer laten wegzakken. Nou ja, wellicht is het meer een mannending, maar het is wel leuk om te zien. Toch heeft het weinig nut om je keuken volledig te laten verdwijnen en weer tevoorschijn te toveren, tenzij je veel geld hebt en van kunstjes houdt: dan is het een prima keuze! Zie dit filmpje:

Al deze hierboven genoemde oplossingen maken je keuken aangenamer en veel effectiever. Deze serie berichten kunnen jou helpen bij het maken van de juiste keuzes. Sla het op of print het uit en bewaar het voor je nieuwe keukenplannen. Uiteraard ben je bij ons welkom voor een gedegen ontwerp en realisatie van je woonomgeving of die bijzondere keuken die naar jouw wens op ons recept wordt gemaakt.

Ken jij nog meer van dit soort onzichtbare keukengeheimen? Deel ze dan hieronder in een reactie of stuur ons een mailtje: info @ maccdesign.nl. Wie weet besteden we er aandacht aan in ons volgende bericht over keukengeheimen. Het eerstvolgende bericht zal gaan over keukentransformaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *