Hoogte aanrechtblad van de keuken

Werkbladhoogte van je keuken bepalen is niet zo ingewikkeld als het lijkt hoor. Hiervoor zijn een aantal manieren voor. Hoogte van je aanrechtblad is vaak persoonlijk en essentieel voor gebruik, want stel dat je van een gemiddelde maat uitgaat maar dat je postuur langer of korter is dan de landelijke? Wat dan? Kun je dat overnemen? Nee en waarom dat lees je hieronder.

Werkbladhoogte van je nieuwe keuken bepalen doe je zo

Keukenblad hoogte gemiddeld?

Gemiddeld genomen is een werkbladhoogte van 95 cm ideaal voor mensen tussen 170 a 195 cm lang. Voor mensen kleiner dan 170 cm zit je aan gemiddelde keukenblad hoogte van ca. 90 cm. Maar gemiddeld is dus niet aangepast aan je persoonlijke situatie of jouw lichaamslengte. Stel dat je veel langer bent en het aanrechtblad te laag is dan zul je op den duur last kunnen krijgen van je rug. Ben je klein van postuur en is je aanrechtblad veel te hoog dan zul je snel last hebben van je schouders en je armen en dat is niet wat je wilt.

 

Ik ben de kok in mijn keuken

Keuken koop je niet zomaar van een plaatje. Er zijn legio aan keukenmodellen en keukenmogelijkheden, vandaar dat je geen kant en klare pakketjes zo maar kunt bestellen. Keuken is van ene kant een complexe materie en van andere kant zeer persoonlijk. Want, wie wil nu koken in een hoogglans witte keuken terwijl je zo van hout en natuurlijke materialen houdt? Precies, je koopt een keuken die bij jouw past! Jij bent de kok in je nieuwe keuken en niet de buurman, dus jij moet er tevreden mee zijn en jij zult er tegenaan moeten kijken. Dus daarom zul je ook over de hoogte van je keukenblad in de gaten moeten houden en niet zomaar aan een keukenverkoper over moeten laten.

Hoogte aanrechtblad op maat

Er is nog een aspect waar we rekening mee moeten houden: wie gaat er in koken? Degene die het meeste achter het aanrechtblad gaat staan die heeft het meeste voor het zeggen. Het beste kun je dan de hoogte van je keukenblad aan hem of haar aanpassen. Voordat je de hoogte bepaald dien je nog rekening houden met eventuele verkoop van je huis later. Want als je bladhoogte boven de gemiddelde valt dan kan het zo zijn dat de nieuwe potentiële koper hier op afhakt. Dus houd er rekening mee. Oke, maar hoe bepaal je nu de juiste aanrechtblad hoogte? Ga naast een aanrechtblad staan en buig je arm totdat je elleboog een haakse hoek vormt. Als je nu een meetlat pakt, zou de ideale maat tussen de 12 a 15 cm moeten zijn vanaf het blad tot de onderkant van je elleboog zoals je kunt zien op het plaatje.

Oplossing voor je keuken?

Kom je er nog niet uit of zit je met andere problemen in je keuken die je zelf niet op kunt lossen? Schroom dan niet om ons te bellen of eens langs te komen hoor, we staan je graag te woord.

Kan het nog anders volgens jou? Goede aanvullende tips of op- en aanmerkingen zijn welkom? Laat hieronder een reactie achter.

2 replies on “Hoogte aanrechtblad van de keuken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *