Keuken op maat Borne / Henk & Carola

Zoveel keukens, zoveel wensen. Ook Carola en Henk hadden genoeg wensen en wisten precies waar de keuken aan moest voldoen. Alleen was de ruimte waar de keuken moest komen iets te klein om aan alles te kunnen voldoen. En dat was weer een mooie uitdaging voor Macc Design om daar oplossingen voor te bedenken!

HENK & CAROLA OVER MACC DESIGN

Wij hadden een nieuwe keuken nodig!

Daar gaat veel onderzoek aan vooraf, en dat hebben wij geweten. Moodboards maken, op zondagen de keukenboulevards langs, advies krijgen van vrienden en kennissen die nog maar kort een nieuwe keuken hadden, kortom alles is de revue gepasseerd.

Na een laatste gang bij een landelijk bekende keukenleverancier waar het ons onmogelijk werd gemaakt nog de deur uit te komen van de showroom, hadden wij het helemaal gehad. We wisten wel wat wij wilden, maar de klantvriendelijkheid en de follow up op de offertes waar we het mes op de keel voelden, hing ons goed de keel uit.

Wandelend op een zondagavond door onze woonplaats stuiten we op een uitnodigend winkelpand in de Hofstraat, waarin sinds kort een nieuwe keukenleverancier was gevestigd. Wij keken elkaar aan en begrepen zonder iets te zeggen wat door ieders hoofd ging.

Klein, haast gezellig, uitnodigend, strakke inrichting en keurig verzorgd.

Hoe kon het zijn, dat wij dit niet wisten of dat ons oog er niet eerder op viel? We zijn in die komende week in contact gekomen met de nieuwe eigenaar Maciek, en eerlijk is eerlijk, het voelde goed, en wij voelden ons gehoord in onze wensen.  Maciek dacht met ons mee, en wat ons daar over de streep trok, was het enthousiasme, maar vooral ook de creativiteit. Wij hadden enkele wensen met betrekking tot onze keuken, en met het vakmanschap en de praktische inslag van Maciek is het helemaal naar onze zin gekomen.

Na een paar manden na de ingebruikname van de keuken kwam Maciek onverwacht langs om de deurtjes en de laden van de keuken nog eens te controleren en af te stellen. Deze man schrijft zijn service kennelijk met hoofdletters. Fantastisch!

Kort samengevat:
“wij zijn nog steeds enthousiast en hopen dat andere klanten net zoveel woon- en gebruiksplezier van hun nieuwe keuken hebben zoals wij dat tot op heden ervaren.”

Henk & Carola

DESIGN KEUKEN – OP MAAT GREPEN – BIJZONDERE KEUKENACHTERWAND

De ene keuken is die andere niet. En zo is het in het geval van Henk en Carola ook:

Keuken

Zo veel keukens, zo veel wensen,  hoor je vaak. En dat klopt ook wel want Carola en Henk hadden genoeg wensen en wisten precies wat ze in de keuken wilden hebben en waar de keuken aan moest voldoen. Enkel was de ruimte (het vertrek)  waar de keuken moest komen iets aan de kleine kant om aan de wensen te kunnen voldoen. Van andere kant betekende dat des te meer uitdaging voor Macc om dat wel voor elkaar te krijgen. Na een aantal schetsen kwam Maciek uiteindelijk tot een conclusie om de hoge kastenwand toch naar binnen in te laten schieten want anders krijgen we de koelkast er niet in. In deze keuken is gebruik gemaakt van 2 verschillende keukenmerken (soms….) omdat ze beide andere fronten hadden die Carola & Henk mooi vonden.

Bij de ene keukenmerk (uit Duitsland) kwamen de hoge kasten weg en bij de andere (Copat- Italië ) kwamen de lage kasten vandaan. In zo’n combinatie heb je dan geen last van verschillende fronthoogtes en kan alles rustig met elkaar gecombineerd worden. Om de ruimte toch nog ruimtelijk te laten ogen en meer bergruimte te kunnen creëren is er een smalle bovenkast aan de muur opgehangen (rondom vrij). Ook de afzuigkap zorgt er voor dat ruimtelijker oogt en de geurtjes mooi verdwijnen.

Grepen op maat

De grepen in deze keuken zijn op maat gemaakt in RVS naar ontwerp van Maciek. “Iets wat er niet is kun je zelf maken” zegt Maciek vaak en niet voor niets, want een greep maakt of breekt een keuken. Stel je voor dat er zo’n standaard greepje gebruikt zou worden in deze keuken, dan is er maar 1 conclusie over: dan zou deze keuken nooit deze uitstraling hebben gehad! Vandaar dat Maciek vele verschillende op maat grepen of koppen ontwerpt en toepast.

Achterwand

Er is nog meer in deze keuken wat het bijzonder maakt. De achterwand is ook door Macc Design gemaakt. Nee het zijn geen standaard tegels, integendeel, voor deze achterwand zijn MDF tegels gemaakt die vervolgens bewerkt zijn met een betonstuc laag. Omdat deze van MDF zijn was het montage en het pasmaken rondom de geplaatste keuken super makkelijk en het resultaat is ook niet vergelijkbaar met een tegel. Er zijn meer dan 30 kleuren voor dit type achterwand. Meer info op te vragen via Macc Design.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *