Kadoes Basisschool / Albergen

Met onze Organic wandkast van Quadrowall namen we deel aan de Dutch Design Week in Eindhoven. Het oog van de directeur van Kadoes viel er op. De nieuwe kantine van de basisschool verdiende iets moois en geen standaard kastje. En iets moois werd het …

KADOES OVER MACC DESIGN

Macc Design heeft onze personeelskamer en ICT ruimte op een unieke en creatieve wijze vorm gegeven.

Een basisschool is vaak op een standaard manier ingericht. Bij de meeste scholen zie je dezelfde kasten en materialen. Macc Design onderscheid zich door materiaal keuze en vooral door maatwerk. Ter plekke wordt zorgvuldig gekeken wat de mogelijkheden zijn en wat het budget is. Met deze gegevens gaat Macc Design aan het puzzelen. Het ontwerp is altijd verrassend en uniek. Zowel de leerkrachten als de leerlingen ervaren de kasten, computerelementen en postvakken als een uniek element dat helemaal bij onze school hoort.

Kort samengevat:
“We kunnen Macc Design bij iedereen aanbevelen. Netjes, accuraat en punctueel, maar vooral het meedenken tijdens het ontwerp is voor ons de reden dat we Maciek van Macc Design vaker opdrachten verstrekken.”

Directie en Team Basisschool Kadoes te Albergen

KANTINE INRICHTING – COMPUTER LOKAAL – INTERIEUR – QUADROWALL

Basisschool inrichting: van kantine tot computerlokaal:

Kantine inrichting

De eerste opdracht die we kregen voor basisschool Kadoes was de inrichting van de lerarenkantine. Het begon eigenlijk met de Quadrowall kast-concept – model “Organic” die wij zelf produceren en verkopen. Destijds namen we deel aan de Dutch Design Week in Eindhoven en de daarvoor gemaakte kastwand moest nog ergens een mooi plekje krijgen. Na het gesprek met de directeur van Kadoes, bekende van ons overigens kregen we te horen dat zij op dat moment bezig waren met de inrichting van hun nieuwe kantine en dat deze kast een hele mooie aanwinst zou zijn voor Kadoes. Daarna hebben we de hele kantine onderhanden genomen, kleuren en indeling bepaald volgens de wensen van het team. De keuken, tafels en de stoelen is uit een standaard programma van ons dat wij leveren.

Postvakken object

Postvakken als eyecatcher. Wat is een postvakken kast? Laat ons even brainstormen dan krijg je heel wat anders dan een standaard kast als oplossing. Het ontwerp is vrij snel op papier gezet en daarna uitgewerkt tot een hangend wandelement met dikke aluminium pijpen, een MDF achterbouw, een schuine tijdschriften plank en om extra accent te creëren is er gebruik gemaakt van indirecte verlichting. Licht en Interieur gaan onlosmakelijk met elkaar samen. Het is een eyecatcher en een aanwinst voor deze ruimte geworden!

Computerlokaal

Computerlokaal was het volgende opdracht na een goede eerdere samenwerking. Dit keer was de computerlokaal en een speciale ombouw voor de servers met eigen beluchting. Deze ombouw – kastelement staat in hetzelfde lokaal dus dat vroeg om een flinke geluid reductie en een eigen ventilatie systeem en dat is zeer goed gelukt. Voor de inrichting van de computerplekken hebben we standaard tafelonderstellen gebruikt met maatwerk PC-kasten ernaast en bladen. Om de plekken wat gescheiden te houden zijn er schermen uit gecoat metaal ontworpen en gemaakt. De docent krijgt een waardevolle plek met op de achtergrond een hangende Quadrowall kast – model “DeArt”. Deze maakt de ruimte weer aantrekkelijk en onderscheidend van de rest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *