Sauna & Wellness-design op maat

Macc Design is geen standaard interieurbedrijf. Waar andere bedrijven alleen adviseren over de inrichting, gaan wij vaak verder. Er wordt meegedacht met de wensen van de opdrachtgever, waarbij het oog voor detail altijd voorop staat. Zo ook bij de wens van een van onze klanten in Borne, die een wellness-ruimte in zijn woning wilde. Macc Design realiseerde het en toverde de voormalige kinderkamer om tot een luxe spa-resort.

Luxe spa-resort met een fleugje beton-look

wellness_maatwerk_twente_sauna

Onze klant in Borne koos bewust voor hulp van Macc Design. Dat had in de eerste plaats te maken met maatwerk en in de tweede plaats met detaillering. En oog voor detail, dat heeft Macc Design. Na overleg over de gevels, het maken van tekeningen, overleggen met het bouwbedrijf en de architect, is er besloten om de muren weg te breken. Door afbreken van de gevels en plaatsen van enorme grote glaspuien stroomde er ruim genoeg licht naar binnen voor een ruimtelijke, lichte wellness. Hierdoor is er ook zicht op de perfect aangelegde tuin van de bewoner, een ware lust van de bewoner.

Oog voor detail

De gehele ruimte is afgewerkt met Black Beton-look, waarbij de op maat gemaakte sauna is geïntegreerd en naadloos is verwerkt. Als u goed op de foto’s kijkt dan kunt u zien dat er ook geen kozijnen voor de sauna zijn gebruikt en dat het stucwerk naadloos tot aan het glas doorloopt: een teken van puur maatwerk. De binnenzijde van de sauna is afgewerkt met Abachi-houten banken en Hemlock-hout voor de wanden. Een groot voordeel van Abachi-hout is dat dit houtsoort heel goed de warmte absorbeert en niet zo heet wordt tijdens het gebruik van de sauna. De sauna zelf is voorzien van een combi-kachel, een infraroodpakket en lichttherapie.

Omdat dit een maatwerk sauna is, hebben we gekozen om de bovenste infrarode heater in het plafond schuin te plaatsen door een knik in het plafond te plaatsen. Zo verkrijg je meer rendement en wordt alles optimaal benut. Het bijzondere van het verlaagde plafond in de wellness-ruimte is dat deze is gemaakt van speciaal, watervast materiaal en voorzien van indirecte RGB-ledverlichting rondom. De douchewand is tussen het plafond en de vloer geplaatst zonder enige profielen. De tegeltjes zorgen voor de warme kleur en voor een prachtig en bijzonder samenspel.

Passende oplossingen

Wij denken over alles na tijdens het inrichten van een nieuwe ruimte. Dat geldt ook voor deze wellness-ruimte, waarbij zelfs over de toekomst werd nagedacht. Onder een van de tegeltjes in de ruimte is een stopcontact ingebouwd waardoor de bewoner – als hij dat ooit wil – de mogelijkheid heeft om een massagetafel in te pluggen. Ook is door Maciek een mobiele oplossing bedacht voor de televisie, speciaal voor warme zomeravonden. Want zo kan de bewoner televisie kijken in de wellness-ruimte, maar ook op het terras.

Wellicht hebben we u door dit bericht op nieuwe ideeën gebracht en de weg geopend naar Macc Design. Bel of mail gerust als u vragen hebt. En wilt u gewoon een reactie achterlaten omdat u dat leuk vindt? Gewoon doen.

2 replies on “Sauna & Wellness-design op maat

 • Senna

  Ziet er mooi en rustgevend uit. WIj hebben een hottub buiten maar ik zou ook graag in mijn aanbouw een wellness hebben. Dan zou ik ook een infrarood sauna wllen en een stortdouche. Fijn dat jullie hier ervaring mee hebben.

  Beantwoorden
  • admin

   Bedankt Senna. Mocht je ooit zover zijn, schroom dan niet om ons te contacteren :). We denken graag met jullie mee over de beste oplossingen voor een wellness en/of een sauna op maat!

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *