Keukengeheimen – verborgen ruimtes

Voordat je begint aan een ingrijpende renovatie van je keuken ben je graag op de hoogte van alle mogelijkheden en handige weetjes. In deze blogspot willen we je een paar mooie keukengeheimen verklappen, zodat jij ze mee kunt nemen bij het ontwerp van je nieuwe droomkeuken. Elke keuken is anders, want elke koper heeft andere wensen en dat maakt elke keuken weer uniek.

Maak je droomkeuken functioneler en effectiever! deel 01

Het uitkiezen van een keuken is een ingrijpende investering. Je budget is uiteraard niet oneindig en financiële kwesties wegen tegenwoordig zwaarder dan ooit, maar toch koop je geen keuken die niet volledig aan je wensen voldoet. Daarnaast is het de taak van de keukenverkoper om bij jouw aanvraag alle keukenzaken te betrekken waar jij niets vanaf weet. Dit noem ik ‘de keukengeheimen‘, hieronder vallen verborgen ruimtes of weggewerkte snufjes waar ik van houd en waar ik je graag over adviseer.

De keuken is je leefomgeving en daar wil je zo min mogelijk rommel en zo veel mogelijk gebruiksgemak. Daarom zijn deze keukengeheimen wellicht een handige oplossing. Neem deze tips mee als je de keuken van je dromen gaat uitzoeken. We helpen je graag aan een gedegen ontwerp, waarna je je eigen gang kunt gaan met ons als de helpende hand op de achtergrond.

Verborgen ruimtes

Verborgen ruimtes in je keuken zijn niets anders dan ruimtes waar je de minder mooie elementen kunt opbergen en waar rommel mag worden gemaakt die geheel aan het zicht wordt onttrokken. De keukens van tegenwoordig moeten allemaal mooi, goed uitgelijnd en strak zijn; een beetje minimalistisch, maar waar kun jij de rommel achterlaten? Daar is geen ruimte meer voor! Of toch wel?

De rommelige keukenlade

De bekende rommellade in de keuken: wie heeft die niet in huis? Maar wat als je jouw oude en vertrouwde koffiezetapparaat, waar je maar geen afscheid van kunt nemen, wilt opbergen? Of een gebruikte en aangekoekte tostimaker? Deze apparaten passen niet in je keukenlade!

Doorlopend blad in verborgen ruimte

Bedenk dat je in sommige situaties het keukenblad door kunt laten lopen in de kast of een nis. Wanneer je dan de klep of een deur opent, heb je een verborgen ruimte gecreëerd waar je de spullen kunt opbergen die je niet wilt zien (zoals hierboven omschreven). Dit vind ik persoonlijk de mooiste oplossing voor je keuken. Dit is een maatwerkoplossing die voor elke keuken anders is: het is geen standaard keukenkast. Er bestaan wel standaard opzet-jaluziekasten met een zelfde soort functie, maar deze kasten hebben niet het beoogde effect.

Achter de lange klep zit een verborgen ruimte (het keukenblad loopt door)

 

In dit voorbeeld loopt het blad door in de kast waar een veborgen ruimte onstaat

Al deze hierboven genoemde oplossingen maken je keuken aangenamer en veel effectiever. Deze serie berichten kunnen jou helpen bij het maken van de juiste keuzes. Sla het op of print het uit en bewaar het voor je nieuwe keukenplannen. Uiteraard ben je bij ons welkom voor een gedegen ontwerp en realisatie van je woonomgeving of die bijzondere keuken die naar jouw wens op ons recept wordt gemaakt.

Ken jij nog meer van dit soort verborgen keukengeheimen? Deel ze dan hieronder in een reactie of stuur ons een mailtje: info @ maccdesign.nl! Wie weet besteden we daar aandacht voor in een volgend bericht over keukengeheimen. Het volgende bericht zal gaan over onzichtbare tools.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *