Akoestische oplossingen voor op kantoor en thuis

Goede akoestiek is tegenwoordig bijna onmisbaar. Dit geldt met name voor ruimtes waar mensen langdurig werken. Vooral op een kantoor is goede akoestiek een echte must. Het is een onzichtbaar cadeau voor je werknemers, je creëert er een prettige en fijne werkomgeving mee.

Wij verzorgen akoestische oplossingen voor onder andere kantooromgevingen, woonkamers, kappers en praktijken. Het aanbod varieert van vaste oplossingen op maat tot flexibele akoestiek.

Investeren in goede akoestiek betaalt zich op den duur uit en levert zelfs besparing op. Waarom?

  • Het concentratievermogen van je werknemers gaat omhoog
  • Goede akoestiek zorgt voor een hogere productiviteit
  • Minder ziekteverzuim
  • Mensen voelen zich prettiger bij goede akoestiek
  • In veel gevallen staat het ook nog eens prachtig

 

Onze akoestische oplossingen voor een goede akoestiek:

akoestisch schilderij

Akoestische foto textielframe aan de wand

Een veel toegepaste akoestische oplossing is het aluminium textielframe met fotodoek. Dit is  een prachtige aanvulling op een kantoor- en woonruimte. De akoestische foto wordt geleverd in verschillende diktes en bestaat uit meerdere duurzame materialen. De vijf centimeter dikke frame met daarin akoestisch absorptiemateriaal van 0,95 aw, wordt het meest toegepast. Dit betekent dat circa 95 procent van de geluiden die het doek bereiken worden geabsorbeerd. We leveren elke grootte en iedere maat. Het frame wordt aan de muur vast gemonteerd.

Akoestische textielframe – vrijstaand

Naast het wandmodel hebben we een vergelijkbaar akoestisch paneel, echter gaat het hier om een vrijstaand object in een ruimte. Naast een afbeelding op maat, kan dit textielframe zowel enkel- als dubbelzijdig worden geleverd. Uiteraard is het ook mogelijk om de wand of vrijstaande panelen met led-verlichting uit te voeren, dat is dan meestal wel zonder akoestiek.

vrijstaand textielframe

Ontdek hier onze pagina over AKOESTIEK

Akoestische oplossingen voor het plafond

Ook voor het plafond bieden wij verschillende oplossingen. Denk hierbij aan speciale lichtdoorlatende doeken met miniperforatie die, zoals in dit zwembad met akoestiek, als grote vlakken in het plafond kunnen worden ingebouwd. Achter deze doeken wordt akoestisch materiaal aangebracht – tegen het bouwkundig plafond met een tussenruimte. Ideaal voor zwembaden of kantoorruimtes (met of zonder led-verlichting). Naast doeken kom je op een kantoor vaak systeemplafonds tegen met akoestische panelen/platen. Deze werken prima. Heb je thuis of op kantoor echter geen systeemplafond, dan kun je in dat geval ook losse akoestische plafondpanelen gebruiken.

akoestische gordijnen_macc

Akoestische gordijnen met 0,65 aw

Er bestond tot voor kort nog geen transparant gordijn met een goede akoestische werking. Je raadt het al: nu wel. Prachtig doorschijnend en verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren. Deze gordijnen hebben een aw-waarde van maar liefst 0,65, dat is ongekend goed voor zo’n transparante oplossing. Een ander bijkomend voorbeeld is dat er een flexibele akoestiek heerst, je kunt de gordijnen immers naar wens open of dicht doen. Ideaal voor woonkamers en kantoren.

Houten wand met akoestiek

Voor wanden of nissen kunnen we ook een fraaie akoestische oplossing op maat maken. Hiervoor maken we gebruik van massieve houten latten waar de akoestiek aan de achterkant wordt weggewerkt. De latten werken ook prima voor plafonds of als achterwand in een kast, zoals bij dit voorbeeld van een haard met akoestiek. Worden ze geleverd met akoestisch materiaal in klasse A, dan blijft de absorptiewaarde hetzelfde. De hoeveelheid geluid die er doorheen komt per vierkante meter is dan wel iets minder. Door het oppervlak te vergroten, bereik je vaak meer effect dan met een akoestisch paneel.

open haard met akoestiek_macc

Op zoek naar goede akoestiek?

Dan kunnen wij vast iets voor je betekenen. Bekijk ons akoestiek portfolio en ontdek welke  oplossingen we zoal hebben bedacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *