Interieur-Begeleiding

Kennis hebben van verbouwen en maatwerk interieurs is één. Daarnaast is interieurbouw zeer complex en vergt toch wel een grote materialenkennis, ervaring en inzicht. Alle deze kernwaarden kan Macc Design voor jouw verbouwingsproject inzetten. Het is niet vanzelfsprekend dat als je zelf je interieur en/of een maatwerk keuken uitbesteedt aan derden, dat het dan goed komt! Er komen vragen aan de orde als: wordt het volgens afspraak geleverd? Kloppen de materialen die in de offerte aangeboden zijn? Betaal ik niet te veel? Maken ze me niets wijs? Zal het wel goed komen? Enz…

Projectbegeleiding

Door een goede projectbegeleider in te huren heb je in eens kennis in huis en een rechterhand. Een projectbegeleider neemt je heel veel werk uit handen, je hebt minder zorgen en kunt je focussen op andere belangrijke zaken die er bij komen kijken bij een grote verbouwing of een nieuw huis bouwen.

Nadat het interieurontwerp / verbouwplan is gemaakt zijn eigenlijk al veel dingen bepaald en kan de rest in werking gezet worden als: zoeken naar de juiste leveranciers, offertes opvragen en vergelijken, onderhandelen, allerlei vakmensen aansturen en interieurwerk uitbesteden. Afhankelijk van de grootte van het project zal er ook een planning opgesteld moeten worden en bepaald worden wie wat gaat doen.

Filteren

Nog zo’n leuk onderdeel van begeleiding is filteren van keuzemogelijkheden. Dat hoeft je als klant niet zelf te doen. Je weet vaak ook niet wat er zoals te koop is en/of wat er allemaal kan of wat er beter zou kunnen zijn. Samen kunnen we die keuzes inzichtelijk maken en naar voren halen wat wel of niet belangrijk is en wat wel of niet haalbaar is. Het budget kan de keuzes ook sterk beïnvloeden. In sommige gevallen kunnen bepaalde wensen in stappen gerealiseerd worden en ook dat kunnen we in een vroeg stadium ontdekken en samen bepalen. En soms mag je nog wensen overhouden voor later .

Tijd vliegt

Nog een belangrijk punt wat mensen zich niet realiseren is dat sommige ideeën (lees plannen) nog moeten groeien. Vandaar is het voor grotere projecten niet zo vanzelfsprekend dat alles van te voren bekend is. Wel veel, maar nog lang niet alle details. Dus neem voor je interieurontwerp-plan meer tijd en heb niet de illusie dat dit traject zo klaar is. Er komt veel bij kijken en er moeten veel keuzes gemaakt worden. Wat ook tijd kost zijn de uitstapjes naar leveranciers, showrooms bezoeken waarbij de echte producten (dus niet van het plaatje alleen) live ervaren kunnen worden en vergeleken. Op die manier maak je de juiste keuzes en kom je vaak achter wat wel of niet mooi is. Nog een tijdsfactor die meespeelt in deze is de onderlinge communicatie en overleggen die gepland moeten worden. De één kan dan en de ander dan pas weer, enz. Dus begin op tijd en voorkom teleurstellingen.

Voor wie is het geschikt

Voor particuliere opdrachtgevers die hun huis gaan bouwen of verbouwen waarbij een maatwerkinterieur gewenst is in combinatie met een keuken op maat of een merkkeuken. Voor de zakelijke klanten kun je denken aan kantoorinrichting, zakelijke interieurs, winkels, kapsalons, enz. We doen geen supermarkten, tankstations, geen mega projecten en ook geen projecten waar wij geen feeling mee hebben.

Voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers kunnen wij voor aanvang van hun plannen ondersteunen in allerlei zaken als: zoeken naar de juiste aannemer, vakmensen en andere benodigde bedrijven voor hun project. Veel bedrijven kennen we al en we kunnen het ook combineren met relaties van de klant zelf. Per project wordt bekeken welke leverancier het beste bij het project aansluit. Daarnaast bieden we ondersteuning in planning, denken we uiteraard mee en bewaken de kwaliteit en het budget.

Coördinatie en oplevering

Tijdens de ver(bouw) werkzaamheden zal regelmatig gecontroleerd moeten worden hoe de werkzaamheden verricht worden en of deze stroken met de tekeningen en andere informatie in het voortraject. Zodra de oplevering in zicht is ligt ook hier een rol voor de begeleider. Zijn alle werkzaamheden volgens opgaves gegaan en is werk volgens offerte geleverd? Ook controleren we of daadwerkelijk de materialen zijn gebruikt die geëist waren (dat gebeurt ook tijdens de algemene coördinatie). Ook de kwaliteit behouden we in het oog. De leveranciers kunnen ons niet veel wijs maken, we komen zelf uit het vak en weten hoe iets hoort te zijn.

Voordelen voor de opdrachtgever zijn:

  • Als opdrachtgever weet je dat je niet te veel betaald en in sommige gevallen verdienen we onszelf zelfs nog terug ook
  • Meer kwaliteit door goede begeleiding en ons scherpe oog
  • Door de suggesties en bepaalde oplossingen die wij zien en bieden kan de opdrachtgever mooier en doelgerichter resultaat behalen
  • De onderaannemers werken prettiger, beter en zijn resultaatgerichter aan het werk omdat er veel duidelijkheid vooraf is. Er zijn minder vragen
  • De opdrachtgever kan in veel gevallen ontzorgd worden omdat wij op de hoogte zijn en er veel reguliere vragen van de onderaannemers door ons beantwoord kunnen worden. Wat wij niet mogen beslissen, verzamelen we en spelen overzichtelijk door naar de opdrachtgever.
  • Meer rust en overzicht dus voor de opdrachtgever en diens onderaannemers
  • Het ver(bouw) proces verloopt soepeler
  • Bij een noodzakelijke onvoorziene wijziging denken we mee over een goede oplossing in het voordeel van de opdrachtgever
  • Als opdrachtgever zit je niet vast aan één leverancier en ben je flexibel in dat opzicht. Dat vertaalt zich in betere inkoopcondities zonder in te boeten op kwaliteit

Mogen wij jouw project begeleiden?

Wil je zelf nog je verbouwing begeleiden of schakel je ons in? Er zijn genoeg voordelen om er een succes van te maken. Gun je ons een kans om jouw uitdagende project te begeleiden? Dan horen we graag van je.